lördag 31 januari 2015

Återbruk

För ett par år sedan gav vårt parasoll upp. Det hade varit med i många år och träkonstruktionen gick sönder. Men själva parasollet var i bra skick. Snyggt blekt från att ha varit mörkt blått till att vara lite flammigt grå/blått. 
Jag har länge tänkt att det måste gå att sy något av det där: och varför inte en kudde!? Så sagt och gjort.


Tanken är att Lilla Nor ska utöka kollektionen med en linje i återbruk. Och om jag sen bara får igång min webbutik någon gång… Tills dess går det bra att maila mig om man är sugen:)
Nu finaste, vackraste lördagen med massor av snö!!
Kram
Ellinor

onsdag 28 januari 2015

En kvarn så här i semletid

Förra helgen bakade jag semlebullar. Mmmm… det är så g o t t med egna bullar och med egen mandelmassa därtill. Mandeln maler jag på en hederlig kvarn. Dock inte den som syns i bild utan en lite nyare i samma modell.


Min mamma har precis flyttat och i gömmorna hittade hon den här. I finaste grönt är den helt oemotståndlig. Vet inte hur gammal den är men den har rejält många år på nacken!
Sladden i bakgrunden virkade jag ett fodral till för några år sedan. Gillar mycket! Och enkelt var det också!
I morgon ska jag sy lite grand. Och minsann äta en semla till!
Kram
Ellinor

lördag 24 januari 2015

En filtig löpare

Slank in på Åhlens och där var julrean i full gång. Bland alla juliga saker fanns den här löparen.


Med lite pärlisar till kändes den inte alls så julig. Filttyg med tryck. Gillar mycket!
Nu lördagskväll!
Kram
Ellinor

fredag 23 januari 2015

Inspiration på hög nivå

Fredag kväll!! Skönaste kvällen på veckan!
Förra veckan hade jag lyckan att vara på Formexmässa och fyllas med inspiration. Har en massa trendspaningar à la Ellinor men uppladdning av foton bråkar med mig! Hoppas kunna återkomma med lite bilder under helgen. Så länge… En bild från Ib Laursen på Formex.


Trevlig fredagskväll!
Kram
Ellinor

onsdag 7 januari 2015

Basilika och Martin Ingvar

Idag körde vi igång i full fart på jobbet. Först ut var en föreläsning av hjärnforskaren Martin Ingvar. Så himla intressant. Hur viktig läsningen är. Om vikten att fångas upp tidigt och att få hjälp med att öka sin läsförståelse. Helst före årskurs 3. 
Jag jobbar på gymnasiet och där blir utmaningen större. Men inget är omöjligt! Och med träning… Efter den föreläsningen är jag inspirerad att ta tag i den nya terminen!
Men nu är ju det här framförallt en inredningsblogg så därför också ett par bilder på den "nya" basilikakrukan som pryder köket. Hittade måttet på loppis i höstas. Lycka!



Nu läsa lite:) Jojo Moyes, en favorit!
Kram
Ellinor

tisdag 6 januari 2015

Sista dagen

Sista dagen på en lång ledighet (som gått otroligt fort). Det har varit ett skönt lov! Det har inte blivit så mycket gjort, men ibland är det skönt att bara vara. Jag har i alla fall börjat snickra lite på en egen butik här i cybervärlden! En början!


I söndags kom S med familj och hade med sig denna ljuvliga bukett. En kvist var av och fick en egen plats.


Nu njuta sista lediga dagen för den här gången. Men snart är det ju helg! Och i morgon börjar vi med spännande föreläsning. Återkommer till den!
Kram
Ellinor